Když se řekne slovo čokoláda, každému se vybaví ta, která je jeho oblíbená. Není se také čemu divit, jelikož čokoláda je naprosto skvělá a to ve všech ohledech. Je ale potřeba pamatovat na to, že není dobré ji konzumovat až nadměrné množství, jelikož by to mohlo vést ke zdravotním problémům, kterým je lepší se raději vyhnout velkým obloukem.
Nikdo ale neříká, že si ji jednou za čas člověk nemůže dopřát pro lepší den.
Jestli je ale něco, co je pro výrobu čokolády tím nejdůležitějším, pak jsou to boby, ze kterých se získává kakaový prášek https://www.nakliceno.cz/kakaovy-prasek/.
Je ale rozdíl v tom, zda se z něj poté vyrobí obyčejná čokoláda, jakou známe běžně v obchodech, nebo Bio čokoláda, která je malinko jiná.
Pokud jste raději pro Bio čokoládu, pak je potřeba vědět, kde ji koupit.
Samotné kakaové boby mohou být buď pražené, nebo nepražené.
Ty, které jsou nepražené, jsou velmi prospěšné našemu zdraví, jelikož obsahují velkou spoustu vitamínů, které naše tělo prostě potřebuje.
Mnozí považují čokoládu za dar od Boha. Není se také čemu divit, jelikož něco tak dobrého se jen tak nikde nevidí.
Co se týká příznivců zdravé stravy, ti se snaží konzumovat hotovou čokoládu ve stavu, který je co nejvíce přírodní. Snaží se tedy, aby zde nebyly žádné přísady a čokoláda nebyla ani pražená.
Pokud není čokoláda pražená, chuťově vám bude připadat hořká. Na něco takového si lze ale časem zvyknout. Na rozdíl od čokolády mléčné je ale mnohem zdravější, protože zde nejsou žádné nadbytečné cukry a ani mléko.
Takový kakaový prášek vůbec není špatný se skořicí nebo vanilkou. Pokud něco takového okusíte i vy, pak věříme, že vám to jistě zachutná, stejně jako nám.
Jestli existuje něco, co vám skutečně můžeme doporučit, pak je to kakao, zvané raw. Spousta lidí jej používá místo známého Granka a to pro jeho chuť. Chutná velmi dobře jako horký nápoj. Ostatně jej můžete vyzkoušet sami. Věříme, že s ním rozhodně neuděláte chybu.